Az egymillió forintos kérdés: melyik a legjobb hőszigetelő, és miért?

Nem, cseppet se túlzás épp „egymillió forintosnak” nevezni a hatékony hőszigetelő kérdését! Hiszen már akár rövid távon is ilyen nagyságrendű lehet a különbség a valódi, szakszerű és a látszatmegoldás közt.

Mi így segítünk hőszigetelő rendszert választani az ügyfeleinknek

A legtöbben azért fordulnak hozzánk hőszigetelő ügyben, mert egy szép napon elegük lesz a fizethetetlen gázszámlákból, és megoldást szeretnének a megtakarításra. Csakhogy rengeteg kérdésük van, és fogalmuk sincs, hogyan kezdjenek neki, hiszen ez a téma nem volt érettségi tétel!

Úgyhogy azok, akik MAPEI-féle „elsőre végleges” megoldást keresik, szakértőinkhez fordulnak, akik segítenek nekik döntéseket hozni. Miután az első lépésben meghatároztuk a célt: azt a konkrét energetikai osztályt, amelybe el szeretnénk jutni, az épület jellemzői alapján azt is el kell döntenünk, hogy milyen hőszigetelő anyagot használjunk.

Nem egyszerű kérdés, de természetesen ebben is segíteni tudunk. Ismertetjük az árakat, és magyarázatot adunk arra is, hogy ezért cserébe mit várhat el Ön, az ügyfél. Elsősorban Önnek kell eldöntenie, hogy a sokféle jellemző tulajdonság közül melyek azok, amik valóban fontosak az Ön számára. Ennek alapján mi össze tudjuk rakni a megfelelő műszaki tartalmat.

Fontos tehát, hogy ezen a területen sem beszélhetünk „konfekcióméretben” legyártott, egy kaptafára húzható egyenmegoldásokról. Többféle szigetelőanyagot ismerünk, de állítható, hogy a polisztirol (EPS) rendszerek ezek közül manapság a leggyakrabban használtak, de azért az ásványgyapotos megoldások komoly konkurenciát jelentenek számunkra. Ez utóbbi némileg drágább, de cserébe még hatékonyabb szigetelést képes biztosítani a polisztirolnál.

Ha az ásványgyapot mellett dönt, a rendszer kiépítésénél figyelembe kell vennie, hogy a fajsúlya sokkal nehezebb, de ezt a jobb szigetelőképessége mellett azzal is ellensúlyozza, hogy gyakorlatilag éghetetlen.

Harmadik lehetőségként említhető még a grafitadalékos polisztirol, amely a hagyományos EPS-t szintén túlszárnyalja szigetelőképesség tekintetében, ezért vékonyabb réteggel is elérhető a hagyományos, fehér polisztirol által biztosított hőszigetelés.

Nagyjából így fest az összkép, és ezzel most át is adnánk a szót. Ön csak meséljen nekünk a házáról, lakásáról, és a többit bízza a szakértőnkre, mert ha a továbbkattint a linkre, akkor személyre szabott tanácsot kaphat az Ön egyedi igényeire szabott hőszigetelő kiválasztásához!

Kérdezek a szaktanácsadótól