A legtrendibb homlokzatszínek, amikkel otthonossá varázsolhatod a házadat

Az első benyomás mindig fontos, és a házad homlokzatának színe az, ami először szembeötlik. Ez nem csak a stílust és a karaktert adja meg, hanem az otthonod hangulatát is meghatározza. Ha épp azon gondolkozol, hogy milyen színt válassz, most adunk néhány tippet, amelyek egyszerre trendik és otthonosak.

legtrendibb homlokzatszínek

1. Meleg fehér – Az időtlen elegancia

A fehér egy igazi klasszikus, ami sosem megy ki a divatból. Ha azonban a hófehér túl hidegnek tűnik, válassz inkább egy meleg fehéret. Ez a halvány, krémes árnyalat modern és barátságos, ráadásul könnyedén kombinálható élénk színű ajtókkal vagy ablakkeretekkel, hogy még trendibb legyen az összhatás.

2. Bézs – A semleges színek királynője

A bézs szín nem véletlenül hódítja meg újra és újra a szíveket: meleg, mégis visszafogott árnyalat, ami tökéletesen illeszkedik a különböző építészeti stílusokhoz. Hófehér oszlopokkal vagy fahatású nyílászárókkal kombinálva igazán elegáns és időtálló megjelenést kölcsönöz a háznak. Ráadásul a bézs különböző fényviszonyok mellett más-más arcát mutatja, így sosem válik unalmassá.

3. Pasztell színek – A vidámság és egyediség jegyében

A pasztell lila, kék, zöld vagy rózsaszín árnyalatok nemcsak beltérben mutatnak jól, hanem a homlokzaton is. Ezek a színek játékosak, vidámak, és egyedivé teszik az otthonodat, anélkül, hogy túl harsányak lennének.

legtrendibb homlokzatszínek

4. Antracit – A modern elegancia sötét oldala

Ha a sötétebb árnyalatokat kedveled, az antracit, azaz a szinte feketébe hajló sötétszürke a tökéletes választás. Ez a szín különösen jól mutat modern, minimalista házakon, ahol nagy üvegfelületek vagy meleg fények teszik még hangulatosabbá az összhatást. Az antracit misztikus és elegáns, egy kis drámát csempészve az otthonod megjelenésébe.

5. Földszínek – A természetes harmónia

A földszínek, mint a barna, a zöld és a sárga árnyalatai, mindig is népszerűek voltak, és nem véletlenül. Ezek a színek harmonizálnak a természetes anyagokkal, például a terméskővel vagy a borostyánnal befuttatott falakkal. A földszínek otthonossá, barátságossá teszik a házat, és bármilyen környezetben jól mutatnak.

A homlokzat színének kiválasztása nem könnyű feladat, de ha figyelembe veszed az aktuális trendeket és az otthonos összhatást, biztosan megtalálod a tökéletes árnyalatot. Legyen az egy meleg fehér, egy elegáns bézs, egy játékos pasztell, egy drámai antracit vagy egy természetes földszín, a lényeg, hogy a házad igazán otthonossá és vonzóvá váljon tőle.

Bármilyen szín mellett döntesz végül, a Mapei Silancolor termékcsaládjában biztosan megtalálod az ideális árnyalatot, nem beszélve a kiváló minőségről.

 

Amennyiben további kérdéseid lennének az építkezéssel, a felújítással kapcsolatban, vagy esetleg valamelyik Mapei termék érdekel részletesebben, netán konkrét problémád van, és szeretnél szakmai tanácsot, segítséget kérni, akkor fordulj bizalommal a Mapei szakembereihez weboldalunkon.

 

Kérdezek a szaktanácsadótól