A hőszigetelés 3 legfontosabb kérdése, amivel rengeteget spórolhat

Hőszigetelés segítségével rengeteget spórolhatunk a számláinkon, télen és nyáron is. De milyen falra milyen hőszigetelést válasszunk, és melyik mennyibe kerül? A hőszigetelés ára több tényezőtől függ, ezeket gyűjti össze a cikk. 

  • Milyen hőszigetelő anyagokból választhatok, és milyen hőszigetelés árak merülnek majd fel?

A legnépszerűbb választás az expandált polisztirol közismertebb nevén hungarocell. Ennél az anyagnál fontos tudni, hogy bár ennek az ára a legkedvezőbb, csak olyan helyre építhető be, ami vízmentes, tehát talajba, lábazatra NEM. 

A hagyományos polisztirol a legolcsóbb, de magasabb összegért elérhető grafitadalékos változat is, ennek hőellenállása kb. 20%-kal jobb, így érdemes ezzel kalkulálni.

Lábazatra, és földben történő szigetelésre az extrudált polisztirol a legjobb választás. A hőellenállása ennek a típusnak is 20%-kal magasabb, mint a sima polisztirolnak, ezen kívül vízálló. Az ára kb. 3-szor magasabb, de vízzel érintkező helyekre csak ilyet érdemes beépíteni.

A harmadik típus a kőzetgyapot. Általában tetőtereknél alkalmazzák a szarufák közötti hézagok kitöltésére, de létezik belőle lépésálló, kemény táblás kivitel is, ez használható homlokzati hőszigetelésre is. Előnye, hogy természetes anyagból készül, olcsó, és közel ugyanakkora hőellenállásra képes, mint a polisztirol.

  • Milyen falra milyen szigetelést érdemes tenni?

Téglafal – a három típus közül bármelyik beépíthető, a legjobb választás a grafitadalékos polisztirol.

Beton és ytong fal – a téglához hasonlóan szintén bármelyik típus szóba jöhet.

Vályog és fafal – csak kőzetgyapot szigetelés kerülhet a falakra.

  • Mire érdemes még figyelni a hőszigetelés kiválasztásánál?

Sokan innen-onnan válogatják össze a hőszigetelő rendszer elemeit, mert úgy hiszik, így kisebb összegből megoldható a hőszigetelés. Gyakran éppen ennek az ellenkezője derül ki a végén, amikor a végeredmény nem olyan hatékony, mint az elvárható lenne. Ezért inkább ajánlott egy gyártótól beszerezni az összes elemet, így az összhatás is garantáltan a lehető legmagasabb színvonalú lesz.

Ilyen például a Mapetherm termékcsalád rendszere, amely már számtalan családi otthonban bizonyított, nemcsak az esztétikus megjelenésével, hanem a számlákra gyakorolt hatásával.

Ha szeretne a hőszigetelésre kötelezettségmentes árajánlatot kérni, kattintson >>>

A fix24.hu cikke nyomán, képek is onnan.

Kérdezek a szaktanácsadótól