A megbízható hőszigetelés 5 legfontosabb jellemzője. Ön ismeri mindet?

A hőszigetelés jó befektetés. Csökkenti az energiafogyasztást, kényelmesebbé teszi a házat, és még az ingatlan értékét is növeli. Amikor valaki eldönti, hogy hőszigeteli a házát, nyilván elvárásai is vannak a befektetése kapcsán:

  • a hőszigetelés érezhetően csökkentse az energiaszámláit
  • belátható időn belül hozza vissza az árát
  • legyen tartós, jó minőségű

 

Milyen a jó hőszigetelés? Erről az 5 jellemzőről ismeri fel

  1. Bizonyítottan komoly kutatómunka eredményeként született

Ha a gyártó neve ismerősen cseng, hiszen több évtizede a piacon van már, és bizonyított, akkor az mindenképp jó jel. A Mapei hőszigetelési rendszere, a Mapetherm rendszer például a külső rendszerekben általában alkalmazott összes komponens és az azok teljesítményét befolyásoló változók széles körű elemzésének eredményeként született. Évtizedek óta jó választásnak bizonyult a világ sok pontján, hiszen hatékonyan csökkenti az új építésű otthonok energiafogyasztását, másfelől a leghatékonyabb módja annak, hogy közvetlenül javítsuk a régebbi épületek energiahatékonyságát.

  1. A gyártó folyamatosan ellenőrzi az anyagok minőségét

Olyan szempontról van szó, amit nem minden gyártó teljesít. A Mapei folyamatosan ellenőrzi termékei minőségét, és ezzel szűri ki azt, hogy a nem megfelelő minőségű hőszigetelő lemezek eladásra kerülhessenek.

  1. A minőségért a gyártó garanciát vállal

A minőség bizonyításának legjobb módja a hosszú garanciális idő. A Mapei hőszigetelési termékek egyik komoly előnye a ragasztóhabarcsok szektorában betöltött világelső szerep alapján nyújtott MAPEI garancia.

  1. Nem szab határt a fantáziájának

Egy sokoldalú rendszer esetén a változatos homlokzatburkolásra is van lehetőség: a felület akár terméskővel és kerámiával is burkolható, főleg nagy méretű, vékony burkolólapokkal. Ebben az esetben Ön úgy alakítja háza homlokzatát, ahogyan szeretné.

  1. A hőszigetelő képesség

Sokan abba a hibába esnek, hogy a hőszigetelő lemezek vastagságára fektetik a legnagyobb hangsúlyt. Pedig elsősorban a lemezek hőszigetelő képességére kellene figyelni, amit több változó is megad: a hőátbocsátási tényező (U-érték), a hővezetési tényező (lambda érték), a hővezetési ellenállás (az R-érték). Nem szakmabeliként természetesen nehéz eligazodni a számok alapján. Éppen ezért a Mapeinél mindig szaktanácsadással segítjük a vásárlást!

Jó hírünk van! Most a lehető legkedvezőbb feltételek mellett hőszigetelheti házát. A Mapei 2020. augusztus 15-én kezdődő és november 15-ig tartó kampányában kedvezményt kaphat a kiválasztott rendszerre, illetve vásárlás után kupont. Kattintson a részletekért>>

Kérdezek a szaktanácsadótól