Védje meg hosszú távon otthona falait! Hogyan segít ebben a Silancolor vakolat?

A vakolat megválasztása kulcskérdés, ha esztétikus és funkcionálisan is hosszú távon kifogástalan ingatlant szeretnénk. Ha olyan termékeket keres, amelyek védeni is képesek otthona falait a szennyeződésektől vízlepergető és páraáteresztő képességeiknek köszönhetően, akkor a Mapei védő- és dekorációs bevonatait feltétlenül érdemes megismernie. Ezek a bevonatok ráadásul UV-állóak, így a napsugár intenzív hatásaitól is képesek megvédeni a falat.

Időtálló minőség: Silancolor vakolat a Mapeitől 

Bel- és kültéri falakra egyaránt alkalmazható, szilikongyanta bázisú bevonat a Silancolor Tonachino, melynek különlegessége, hogy az ásványi alapú vékonyvakolatok legjobb tulajdonságait egyesíti a szintetikus bevonatok előnyeivel. Ennek köszönhetően nagy a páraáteresztő képessége, ugyanakkor kitűnően tapad is az aljzaton megkötött festékekre, és egységes színben, a ColorMap automata színkeverő rendszernek köszönhetően széles színválasztékban elérhető.

Vízlepergető és páraáteresztő tulajdonságai azért fontosak, mert ezáltal a Silancolor hosszú távon képes megvédeni a falakat a külső hatásoktól. Ellenálló a vízzel (csapadékkal, folyók és tavak mellett jellemző magas páraszinttel) szemben, így nem nyújt táptalajt a gombáknak, penésznek, algának. Ez a tulajdonság azonban az elszíneződések, a kosz elleni védelem miatt is hasznos. A vízlepergető hatású vakolat lényegében öntisztító hatást fejt ki, mert a víz így lecsorogva magával viheti a szmog és a por okozta szennyeződéseket. Emellett a színtartó tulajdonsága azért előnyös, mert a házunk falát hónapokon át sütni fogja a nap, ezért a gyengébb minőségű vakolat könnyen kifakulhat, míg a Silancolorral hosszabban megőrzi eredeti szépségét.

Mivel hálós szerkezetű, tömör színvakolatról van szó, nem hatolhat át a nedvesség a vakolatrétegen, ugyanakkor a pára áteresztődik. Nem kell többé aggódnia az esővíz hatásai miatt, amely roncsolóan képes hatni a vakolat kötőanyagára, miután a benne található gázok reakcióba lépnek a vakolattal, és az alatta levő rétegeket is kiteszik a káros környezeti hatásoknak.

De látogassa meg weboldalunkat is, ahol minden információt megtalál a Mapei hőszigetelési rendszereiről!

Kérdezek a szaktanácsadótól