Szürkeség nélküli hétköznapok: a színes vakolatok csodálatos világa

Felújítás vagy építkezés során a ház külső színének kiválasztása komoly fejtörést okozhat. Kicsit sem mindegy, hogy a végső választásunk mire esik, hiszen a ház esztétikai értéke később megmutatkozik a piaci értékének megítélésében is. Egy kifakult, vagy nem túl impozáns színű építmény az ingatlan piacon is kevésbé eladható, mint az esztétikus és letisztult színben pompázó társa. Mindemellett természetesen az sem mindegy, hogy nap, mint nap, milyen hangulatú házba térünk haza. Ha az otthonunk külső színe is szemetgyönyörködtető, még a szomszédok is csodájára járhatnak. De mi alapján döntsük el, hogy milyen színű legyen a ház külső vakolata?

 

Az időtállóság rendkívül fontos szempont

A ház külső színének kiválasztása esetében, tulajdonképpen egy végleges döntés születik. Ez nem olyan, mint amikor kifestjük újra a gyerekszobát rózsaszínről, halvány lila színűre. Az emberek igénye és ízlése folyamatosan változik és formálódik. Ne essünk abba a hibába, hogy az éppen aktuális trendnek megfelelően, olyan színt választunk, amely valójában nem is áll közel a szívünkhöz. Vegyük figyelembe, hogy a kiválasztott szín hosszú évtizedekre meghatározza házunk esztétikai értékét és a mi elégedettségünket is. 

A fakuló vakolat jelensége ellen, válasszon minőségi terméket

Sok minden múlik például azon, hogy a külső vakolat milyen anyagból készül. Mennyire légáteresztő, mennyire napsütés és esőálló. Ezek a tényezők, mind-mind befolyásolják azt, hogy a ház hosszú évek múltán is megőrzi-e eredeti színét és szépségét. De mégis hogyan lehet megtalálni azt a terméket, amelynek kiváló minőségében és színében is 100%-osan biztosak lehetünk?

Van egy szuper tippünk!

A Mapei Quarzolie Tonachino SP nevű terméke minden szempontból a maximális minőséget nyújtja. Anyaga diszperziós akrilgyantából, osztályozott szemcseméretű töltőanyagokból, kvarchomokból és napsugárzás-álló pigmentekből áll. Széles színskálájának és a színkeverési technológiának köszönhetően, biztos lehet benne, hogy azt a színt fogja kapni, amelyet valójában elképzelt magának.

Ismerkedjen meg a Mapei színvakolat termékeinek világával. A következő videóban azt is megtekintheti, hogy mi is zajlik a Mapei gyárának színfalai mögött, és miként is tudja biztosítani a Mapei a színes vakolatok terén is a 100%-os minőséget.

 

Kérdezek a szaktanácsadótól