Nem kell többé aggódnia, a gyönyörű vakolat hibátlan marad!

A porló, széteső vakolat nemcsak csúnya látványt jelent, hanem hosszú távon az alatta lévő rétegeket is kiteszi a káros környezeti hatásoknak. De ha olyan vakolatot választ, amely két tulajdonsággal is rendelkezik, akkor esélye sem lesz az esővíz káros hatásainak.

Nézze meg egy elégedett magánépíttető véleményét:

Két kérdés, amit sokszor feltesznek a vakolatokkal kapcsolatban:

  • Mennyire lehet öntisztuló egy vakolat?

„Öntisztulónak” nevezni a szilikon vakolatokat szokták, mivel nagyon alacsony a vízfelszívó képessége, így a por is kevésbé tud megtapadni rajta.

  • Egy vakolat mennyire lehet víztaszító?

Ezt a vakolat vízfelvevő képességével szokták jellemezni. A legjobbak ebből a szempontból a W3 osztályba sorolt vakolatok. A Mapei kínálatában ilyen a Silancolor szilikonos vakolat, amelyet alacsony vízfelvétel, magas páraáteresztő képesség és gyenge koszolódási hajlam jellemez.

Kép forrása

A SILANCOLOR vakolatok legkiválóbb tulajdonságai a vízzel szembeni ellenállással állnak összefüggésben. Ezek a következők:

  • kiváló vízlepergető képesség és
  • páraáteresztés.

Az anyag tömör, hálós szerkezetének köszönhetően a nedvesség nem hatol át a vakolatrétegen, ugyanakkor a párát képes átereszteni. Mivel a víz különböző megjelenési formáiban sokféle károsodást tud okozni a vakolatban, ennek távoltartásával ezek a károsodások elkerülhetők, így sokáig tartós, szép marad a vakolata.

Mit mond az a háztulajdonos, aki már évek óta testközelből nézi a Mapei Silancolor termékcsaládját a háza falán?

„A Mapei Silancolor terméket azért választottam, mert színben és minőségben tartós megoldást kerestem. Több újonnan épült családi ház esetén hallottam, hogy idővel, az erős napsugárzás hatására sok esetben kifakultak a színek. A Mapei munkatársai megnyugtattak, hogy a Silancolor esetében ez nem fordulhat elő. A házunkat közel 5 éve színezték, az eddigi tapasztalatok alapján valóban igaz, hogy mindegyik fal az eredeti, és egymással is azonos színű. Szintén fontos szempont volt, hogy a színkódok alapján évekkel később is le tudják nekem gyártani ugyanezeket a színeket, így akár kis felületen is lehet javítani egy esetleges mechanikai sérülés esetén.

A legerősebb érv ugyanakkor az volt, hogy a Silancolorral bevont felületek vízzel lemoshatóak. Házunk a pilisi hegyek lábánál épült, az eső és a szél, mindig északról érkezik így a ház egyik oldala állandóan telibe kapja az esőt. Az északi oldalon a sok eső és a kevesebb napfény miatt 2-3 év után kisebb mohásodás jelent meg, ami úgy tűnt fel, hogy kicsit zöldebb színű lett a fal. Az elmúlt nyáron saját magam próbáltam meg vízzel, illetve egy kefével eltávolítani a mohát, ami nagyon könnyen ment. A munka végeztével tökéletesen visszaállt az eredeti szín. Ekkor ellenőriztem azt is, hogy a ház másik oldalán, ami sosem kap esőt, ellenben nyáron végig tűzi a nap mi a helyzet a színekkel és megnyugodva tapasztaltam, hogy valóban igaz volt az ígéret, a színek nem változtak. Összefoglalva tehát tapasztalataimat, nagyon elégedett voltam, megkaptam azt a minőséget és megbízhatóságot, amire számítottam. Bárkinek ajánlom, aki szintén a minőséget és a megbízhatóságot keresi. Ha legközelebb építkezem, vagy felújítok, én biztosan a Mapei termékeit fogok használni.” Detrich Dániel

Ha további szaktanácsra lenne szüksége a témában, keresse fel honlapunkat>>

Kérdezek a szaktanácsadótól