A 3 legfontosabb ok, amiért ma valaki hőszigetelő rendszerbe fektet

A legtöbb magyar háztartásban szeretnék, ha az otthonuk megfelelő hőszigeteléssel lenne ellátva. Van, aki támogatásra vár, van, aki mindenképp belekezd a munkálatokba, amikor a döntés megszületik. Egy hőszigetelő rendszer több szempontból is előnyös, mi most megmutatjuk, melyik az a három legfontosabb, amiért ma Magyarországon egy lakástulajdonos úgy dönt, hogy igenis megéri hőszigetelő rendszerbe fektetni a pénzét.

1. A hőszigetelő rendszer véget vet annak, hogy a lakás rengeteg hőt veszítsen a falakon keresztül

Valóban, a legnagyobb hőveszteség a falakon keresztül történik. Ha az épület nincs megfelelően hőszigetelve, akkor azt mondjuk, hogy rossz az épület energiahatékonysága. Nem csoda, hogy ebben az esetben szinte lehetetlen felfűteni a lakást, a falakon és a tetőn át a hő 60%-a távozik. A homlokzati falon a nyílászárók is hozzájárulhatnak a hőveszteséghez, sőt a hőhidas szerkezetek tovább rontják az arányt .Ahogy a mondás tartja, az utcát fűtjük. 

A hőveszteség mindig a meleg oldalon van. Ez azt jelenti, hogy télen a meleg, fűtött lakótérből az utca felé áramlik. Ennek fordítottja játszódik le nyáron, amikor a kinti kánikulai forróság áramlik át a falakon a lakásba. A hő mozgásának útját álló hőszigetelés tehát a meleg levegő meleg oldalon tartását segíti. Télen a meleget bent tartja, és ezzel csökkenti a fűtésszámlát, nyáron pedig a klimatizálás költségét csökkenti. És ezzel meg is érkeztünk a 2. Legfontosabb okhoz.

2. Alacsonyabb energiaköltségek: kisebb fűtésszámla

Télen sokan megtapasztalják, hogy a komfort pénzbe kerül. Nem is akármennyibe. A téli szezon után sokan döntenek úgy, hogy megoldást keresnek a csillagászati fűtésszámlájukra, és még a következő tél beállta előtt hőszigetelik a házukat, lakásukat. Egy hőszigetelési rendszer biztos megoldást jelent: a rendszereket a gyártók előzetesen tesztelik, és garanciát vállalnak rájuk. Amikor hőszigetelési rendszert választ, nem csak anyagokat vásárol, hanem speciálisan összeválogatott termékeket, amelyek optimálisan dolgoznak együtt.

3. Komfortosabb és melegebb belső terek

Hideget sugárzó falak? Kellemetlen a fal mellett ülni, de még ennél is rosszabb, ha a fal mellett van az ágya! A túl hűvös lakás nemcsak hogy nem komfortos, de a betegségek is könnyebben megtalálják így az embert. Sokkal jobb érzés, ha a lakás belső falai a szoba levegőjével közel azonos hőmérsékletűek, és ha nem érezzük azt, hogy a falakból sugárzik a hideg. Hőszigeteléssel egy csapásra véget vethet ennek a problémának, rövid idő alatt komfortossá varázsolja az otthonát!

Egy hőszigetelő rendszernek a fenti három előnyön kívül más pozitív hozadékai vannak: növeli az ingatlan értékét, a kisebb energiafogyasztás miatt védi a környezetet, és az sem utolsó szempont, hogy a hőszigetelés kivitelezésével a ház külseje is megújul. Mi alapján válassza ki a megfelelő hőszigetelő rendszert? Töltse le díjmentesen a Mapei szakértői által összeállított e-bookot, amiben választ talál a kérdésére!

Kérdezek a szaktanácsadótól