Így csinálhat meleget a házban fűtés nélkül: a hőszigetelő rendszer előnyei – VIDEÓ

Sok tüzelőanyag megy el, a ház mégsem tartja a meleget? A falak vizesednek, állandó vendég a penész, amiből kifolyólag a háza távol áll attól, hogy kényelmes, hívogató otthonnak lehessen nevezni? Sok esetben az összes probléma egyetlen munkálattal megszüntethető: egy hőszigetelő rendszer beépítésével.

Mi a titka a hőszigetelő rendszernek, miért ezt ajánlják a szakemberek?

Először lássuk, hogy mit is tartalmaz egy hőszigetelő rendszer:

  • dübelek
  • hőszigetelő lemez
  • üvegszövet-háló
  • ragasztótapasz
  • színvakolat és alapozója

A hőszigetelő rendszer alkalmazásának logikája egyszerű, és arra az általános elvre vezethető vissza, hogy az egész több, mint a részek összessége. Vagyis a rendszer elemei egymáshoz illeszkedő, egymással együtt dolgozó elemek, amelyeket a gyártó összességükben, rendszerként fejlesztett ki – és rendszerként vállalja érte a felelősséget. Ennek a felelősségnek a formája a garancia.

Ezek az anyagok egy bizonyos cél érdekében lettek összeválogatva (különböző hőszigetelő rendszerekkel találkozhat a piacon még egy gyártón belül is, hiszen sokféle épületnek és elvárásnak kell eleget tenni), pontosan meghatározottak. Nem lehet helyettesíteni őket valami hasonlóval.

Egy jó hőszigetelés = bevizsgált és minősített rendszer

Amikor hőszigetelő rendszert vásárol, nem csupán hőszigetelő lapokat és a zsákokban lévő port vásárolja meg. A rendszernek ugyanúgy részei a minősítési, bevizsgálási jegyzőkönyvek, mertl rendszerről csak akkor beszélhetünk, ha egy egészben bevizsgált és minősített rendszerről van szó.

Mit jelent egy hőszigetelő rendszer egy régebbi építésű családi ház esetében? Videónkban egy háztulajdonos másfél év távlatából meséli el a tapasztalatait:

 

A Mapei hőszigetelő rendszere tehát nem csak az energetikai és kényelmi problémákat oldotta meg, nem csak a penészedést és a falak nedvesedését számolta fel. Esztétikailag is jó választásnak bizonyult: a színek nem fakultak ki, a fal olyan, mintha új lenne.

 

Nagyon sokféle hőszigetelő rendszerrel találkozott már, és nem tudja eldönteni, az Ön háza esetében melyik lenne az ideális? Mielőtt meghozná a döntését, feltétlenül olvassa el a Mapei díjmentesen letölthető kiadványát, ami megválaszolja a hőszigeteléssel kapcsolatos kérdéseit:

 

Letöltöm az ingyenes kiadványt