Soha többé algásodás – Mapei-megoldás a falas bosszúságra

Az algásodás a tartósan nedves falfelületek elkerülhetetlen velejárója, amely szakszerű kezelést igényel, mielőtt a penész kikezdené az otthona épségét és a lakók egészségét.

Algásodás elleni tuti tipp a Mapei kínálatából

Egyszerű a képlet! Maga az oxigén, a 15-35 °C közötti hőmérséklet, valamint a víz és a tápanyagok együttes jelenléte következtében már kezdetét is veheti az a folyamat, amitől idővel tönkremegy az otthonunk fala. 

Mindez azonban nem elkerülhetetlen, mivel a Mapei terméke, a Silancor bevonat kiiktatja az egyik tényezőt: a vizet! Ezzel a víznek ellenálló bevonattal ki lehet küszöbölni a nedvesedést, és így nem lesznek többé adottak a feltételek ahhoz, hogy a falon megtelepedjen a két gyűlölt ellenség, a penész és az alga.

Gyakran kérdezik szakértőinktől, hogy van-e olyan festék, ami nem algásodik be néhány év múltán. Illetve: hogyan lehet a már bealgásodott felületet kezelni, letisztítani? Mi lehet a megoldás?

Válaszunk egyértelmű. A leginkább olyan terméket érdemes választani, ami bizonyítottan algásodást gátló adalékot is tartalmaz, mint a Mapei Silancolor termékek. 

Egyébként a felületet magas nyomású mosóval lehet tisztítani, és persze a rendszeres karbantartást sem szabad elhanyagolni. Vagy még friss az algásodás? Mentheti a menthetőt házi megoldással, vízzel és kefével is.

Ami már a megelőzést illeti, ennek alapjául a a Mapei Silancolor Primer Plus szilán és sziloxán bázisú, algásodás-, illetve penészedésgátló vizes emulziót érdemes választani. Ez a szer kiváló a az aljzat nedvszívó képességének egyenletessé tételére, valamint arra, hogy az aljzatot alkalmasabbá tegye a Silancolor Plus termékcsalád termékeivel történő átfestésre, ami biztosítani képes a tartósan algásodásmentes környezetet.

Ez az alga elleni védőrendszer stabil alapja, ami megelőző hatást tud kifejteni a festési ciklus kezdetétől fogva, megszüntetve a falfelületek károsodásához vezető alga- és penésznövekedést ott, ahol hatni kell: a probléma gyökerénél.

Biztosra szeretne menni, hogy soha ne kelljen az otthona épségét veszélyeztető tényezők miatt mérgelődnie? Kérdezze csapatunkat a linket, és tájékozódjon időben arról, hogy miként előzhető meg a jobb sorsra érdemes otthonok réme, a penészedés és az algásodás

Kérdezek a szaktanácsadótól