Csak a legjobb lehet jó! Melyik hőszigetelő rendszer az optimális?

A hőszigetelő rendszer csak akkor képes hosszú távon biztosítani az otthona hőkomfortját, ha előre számot vetettünk az épületet érő, sokféle környezeti hatással, amely egyébként idővel kikezdi a legstabilabb hőszigetelési megoldásokat is.

Íme a stabil hőszigetelő rendszer alapja a Mapeitől 

Többféle, jelentős környezeti erő, számottevő feszültség hat nap mint nap a szigetelt homlokzatra, amelyek a jelenlétét csak a leghatékonyabb ragasztókkal lehet ellensúlyozni, előre kivédeni. 

Maga a hőszigetelő rendszer súlya is ezek közt a tényezők közt van, emellett pedig gondolni kell a szél keltette szívóhatásra, valamint a hőszigetelő lemez külső és belső oldala közötti hőmérséklet-különbségre is.

Ami az utóbbit illeti, ha a hőmérséklet a két oldalon nagymértékben eltér – mint ahogyan az elvárható –, ez alakváltozást fog eredményezni az egyszerre érvényesülő hőtágulás és a kinti zsugorodás hatására. 

Így aztán elhajlik, repedni fog a lemez, és idővel tönkremegy a gondosan felépített hőszigetelő rendszer, hacsak nem kiváló minőségű, a környezeti hatások okozta problémákat kivédeni képes ragasztóval dolgoztunk.

Milyen ragasztót ajánlanánk Önnek a tartós szigetelés biztosításához? Az elsőre végleges megoldások hívei számára a Mapei kínálatából A MAPEI MAPETHERM AR1  és a MAPETHERM AR1 GG egykomponensű ragasztó, illetve az ADESILEX FIS13  kétkomponensű ragasztó lehet a legkiválóbb. 

Nyugodtan választhat ezek közül, mert így nem lesz kockázatos kísérlet alanya. Ezek a termékek már 2 évtizede (!) bizonyítanak a nemzetközi piacon. 

A MAPETHERM AR1 cementkötésű habarcs a hőszigetelő táblák és felületi hőszigetelő rendszerek ragasztására és simítására ideális megoldás, amely a megereszkedés vagy akár a nagyméretű szigetelőtáblák megcsúszásának veszélye nélkül is könnyen felhordható, stabil habarcsot ad. A MAPETHERM AR1 GG nagyszemcsés cementes habarcs hőszigetelő lapok ragasztására és simítására ideális a kellemes klímájú otthont védő hőszigetelő rendszer kiépítéséhez. Végül, de nem utolsósorban az ADESILEX FIS13 diszperziós ragasztó is kiváló választás lehet a homlokzati hőszigetelő táblák felragasztásához, amelyek megalapozhatják az otthona kényelmét.

Alaposabban tájékozódna a vásárlás előtt, vagy olyan dilemma jutott eszébe, amire a szöveg nem ad választ? Forduljon szakemberünkhöz, ha további kérdései vannak az optimális hőszigetelő rendszer alapját nyújtó ragasztók témakörében! 

Kérdezek a szaktanácsadótól