Melyiket válasszuk? A legjobb hőszigetelő nyomában

A legjobb hőszigetelő esetében jogos az elvárás, hogy az ideális egész évi komfort mellett még a télen problémát jelentő gázszámla csökkentéséhez is hozzájáruljon. 

A látszatmegoldásokra ezen a téren is érvényes, hogy csak ideig-óráig működnek, és az olcsóságuk végül nagyon is drágának bizonyul, mert nem képesek az elvárt megtakarítást biztosítani, sem pedig a lakók igényeinek a kellő szinten eleget tenni.

Mapei-szempontok legjobb hőszigetelő kiválasztásához

Ha nem is fizethetetlenné, de mindenképpen indokolatlanul magassá válik a gázszámla akkor, ha a hőszigetelést nem megfelelően választották meg. A Mapei szakértői büszkék arra, hogy személyre szabottan is optimális megoldás tudnak ajánlani a legjobb hőszigetelő témáját firtató kérdésre, méghozzá az alábbi szempontok alapján.

Először is érdemes együtt megcéloznunk a kívánt energetikai osztályt, amit el szeretnénk érni az épületnél a választott megoldás alkalmazása által. Ezt figyelembe véve az épület jellemzőit kell figyelembe venni, hogy a körülményekhez szabjuk a módszereinket.

Számunkra nincsenek egyenmegoldások, hanem csak egyéni esetek, amelyeket mindig a legmagasabb színvonalon kezelünk azért, hogy az elsőre végleges Mapei-megközelítésnek köszönhetően ügyfelünk maradéktalanul elégedett legyen.

Általánosan mégis elmondható, hogy manapság a polisztirol (EPS) rendszerek roppant népszerűek a szigetelőanyagok versenyében, ugyanakkor az ásványgyapot közelről követi ezeket a leggyakoribb választások toplistáján.

Az utóbbi esetben, vagyis ha az ásványgyapotnak szavaz bizalmat, akkor gondolni kell annak magasabb fajsúlyára. Cserébe ezért két előnyt is képes biztosítani, így adott esetben meghálálja a polisztirolénál magasabb árát. 

Egyrészt, ami a tűzbiztonsági szempontot illeti, gyakorlatilag éghetetlen. Másrészt pedig, ha már az optimális hőszigetelést keressük, tudni kell, hogy az ásványgyapot szigetelőképessége magasabb.

Ne feledkezzünk meg azonban egy másik befutó helyezettről, a grafitadalékos polisztirol (EPS) alapú szigetelésről sem. A hagyományos polisztirolhoz képest akár vékonyabb rétegben is alkalmazható, ugyanolyan jó eredménnyel, annak köszönhetően, hogy a megszokott EPS-nél jobban szigetel.

Többféle jó választás lehetséges tehát, és adott esetben épp ezért lehet nehéz dönteni. Kattintson a linkre, és kérdezzen bizalommal! Szakértőink segíteni tudnak Önnek, hogy kiválassza azt a megoldást, ami az Ön számára a legjobb legjobb hőszigetelő! 

Kérdezek a szaktanácsadótól