„Ami tapad, az ragad!” Ásványgyapot ragasztása egyszerűen és gyorsan

Az ásványgyapot ragasztása esetében is érvényes az elsőre végleges megoldást kedvelő emberek jelmondata: „ami tapad, az ragad”. Eredetileg a sakkból származik ez a szabály, ami szerint ha egyszer megfogtuk a bábut, azzal lépnünk kell, nem engedhetjük el többet. De vajon hogyan lehet hasonlóan határozottan eljárni az ásványgyapot ragasztása során?

Ilyen könnyű az ásványgyapot ragasztása Mapepur Multival!

Először is egy szót a névről: a Mapepur Multi elnevezés utótagja, a „több, sokféle” jelentésű „multi” arra utal, hogy nem csupán ásványgyapot, hanem más szigetelőanyagokkal való alkalmazáshoz is ideális. Mindössze két röpke óra, és máris megkötött, úgyhogy kész is vele a tartós szigetelés. 

Mert ami jó, az jó! Szinte felsorolni is nehéz, hányféle alkalmazási területen képes nagyot alakítani a Mapei Multija. Kiváló akár az ajtó- és ablakszerelvények tartóvázainak rögzítéséhez, akár a tégla- és előregyártott betonelemek ragasztásához. De ugyancsak ajánlott az EPS és XPS hőszigetelő táblák ragasztásához és a beágyazott villamos alkatrészek (pl. kábelköpenyek és elosztódobozok) rögzítéséhez is. Ilyen, kérem, egy igazi, sokoldalú tehetség!

De visszatérve az ásványgyapot ragasztása kiindulópontunkhoz, érdemes kiemelni az extra előnyt, amit a kiváló minőségű, természetes anyag a Mapetherm MW ásványgyapot hőszigetelés biztosítani tud. Ennek páraáteresztő képessége a levegőével közel azonos, ami kiváló segítséget fog nyújtani a nem kívánt nedvesség elleni harcban.

Ehhez képest már csak bónusz, de nem kevésbé örvendetes, hogy nem kell a kellemetlen  „matraceffektussal” számolnunk, vagyis a hőtágulás, illetve a zsugorodás sem fog gondot okozni, ha ezeket Ön ezeket a – kártevőkkel szemben is ellenálló – lapokat használja.

Csak arra kell figyelni, hogy még a „leggyengébb láncszem”, vagyis a legvalószínűbb hibaforrás is kellően erős legyen, és akkor nem szakad a „lánc”. Ez a jelen esetben azt jelenti, hogy a plusz költségektől és a nem kis bosszúságtól is úgy lehet menekülni, ha nívós és erős ragasztót használunk a szigeteléshez. 

Vegye fel a kapcsolatot szakértőnkkel, és minden felesleges felhajtás nélkül megoldhatóvá válhat Önnél is az ásványgyapot ragasztása!

Kérdezek a szaktanácsadótól