Válasszon egy falfestéket, és nézze meg, mit árul el Önről

Nyáron sokan döntenek a lakásfelújítás mellett, aminek egyik legizgalmasabb része a falak új színének kiválasztása. Azzal mindenki tisztában van, hogy nagyon fontos a lakás színeinek kiválasztása, alapos átgondolása, hiszen teljesen másként fogjuk látni szűkebb világunkat, és másképp is fogjuk érezni magunkat! Az viszont nem feltétlenül jut eszünkbe, hogy a választott falfestékek saját magunkról is árulkodni fognak… Hogy mit? Olvasson tovább!

 

Önismereti teszt: az árulkodó falfesték (extra tippekkel)

Fehér
Béke, könnyedség, nyugalom. És természetesen a tisztaság. Aki ide belép, tudni fogja, hogy letisztult gondolkodású emberrel van dolga. Szereti a nyugalmat, a csendet, igyekszik kerülni a zsúfoltságot. A fehér egyébként szerencsés választás, mert a színskála összes színével, bármilyen anyaggal és formával társítható, garantáltan jól fog kinézni.

Fekete
Túl komor és sötét? Mégis valamiért minden évben beférkőzik a falfesték trendek közé. Nem kell rögtön depressziósként nézni arra, aki a fekete fal mellett dönt: valószínűbb, hogy a különleges megoldásokat kedveli, figyelemmel kíséri és követi a trendeket. Mivel a fekete falfestéknek valóban van pár hátránya (sötétíti a helyiséget, optikailag szűkíti), ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, ajánlott csak a helyiség egyetlen falán használni.

Rózsaszín
Tipikusan a kislányszobák színe, de természetesen máshol is egyre gyakrabban felbukkan. A rózsaszínt kedvelők általában szelídek és kedvesek, anya típusú személyiségek, akiknek fontos a biztonság és a védelem. Figyelem! A rózsaszín segít a koncentrálásban, és serkenti az agysejteket!

Sárga
Egy szép, meleg sárga energiát, életerőt sugároz. A sárga szín szerelmesei kedvelik a kalandokat, és lépten-nyomon az újdonságokat keresik. Ha energiabomba szobát szeretne, a napsárga falat társítsa fehér bútorokkal és rengeteg zöld növénnyel!

Narancssárga
Az öröm színe: jellemzően a szórakozást és az élénk társadalmi életet kedvelők kedvenc színe. A kíváncsiság és a kalandvágy hajtja őket, hasonlóképpen a narancssárga falak is élénk, vidám teret hoznak létre. A túlságosan élénk, már-már vörösbe hajló árnyalatokkal nem árt óvatosnak lenni, mert…

Piros
Akárcsak a feketét, a pirosat sem ajánlatos mind a négy falra felvinni! Vadság, tűz, veszély van ebben a színben, ami hosszú távon rendkívül zavaró hatást kelt. Ambiciózus, gyakran impulzív, lobbanékony természetre utal, esetleg olyan személyre, aki egyik percről a másikra szeretné megváltoztatni az életét.

Kék
Nyugalom, hűség és kitartás jellemzi azt, aki a kék mellett teszi le a voksát. A kék szín megnyugtat, felidézi a vízi világot, és ha szerencsésen elkerüljük a túl mély árnyalatokat, akkor úgy érezhetjük magunkat a lakásunkban, mintha a szabad ég alatt lennénk.

Zöld
A természet színe: megújulás, nyugalom, harmónia… csupa pozitív gondolat kapcsolódik ehhez a színhez. A szín kedvelőire jellemző az őszinteség és a békés természet. A zöld fal ráadásul valóságos jolly joker: nagyszerűen kombinálható szinte minden színnel, fabútorokkal és dekorelemekkel valóságos kis relaxációs oázist hozhatunk létre.

Barna
Az én házam, az én váram… Otthonosságot, melegséget sugall. Az ötletgazda megbízható, kitartó és türelmes ember. Sok esetben makacs és rugalmatlan, de ettől függetlenül nagyon kedves. A kellő arányban használt barna árnyalatok meleg fészekké varázsolják az otthonunkat.

És Önnek milyen színű a nappalija? Esetleg felújítaná, de nem talál megbízható szakembert? Olvassa el a Mapei Már szakemberre bízom című e-bookját, hogy nyugodt szívvel vágjon bele a felújításba!

Kérdezek a szaktanácsadótól