HŐSZIGETELÉS MINDENKINEK

Hőszigetelési tanácsok


 Olvassa el tippjeinket hőszigetelés témakörében, és legyen ön is szakértő!

Tetszik? Oszd meg!

Végleges megoldás a penész ellen + 2 extra meglepetés

okt 12, 2018 blogbejegyzés |

A hűvös időszakban a felső sarkokban megjelenik a penész, aztán a padló és a fal találkozásánál is penészesedni kezd, és ez egyre durvább, ahogy a fűtési szezon igazán beindul. A penészesedés nemcsak ronda, hanem nagyon egészségtelen is, érdemes minél hamarabb megszabadulni tőle. Van arra egy végleges megoldás, ha nem szeretne minden évben a penésszel küzdeni. Ráadásul ez a megoldás még 2 másik kellemes meglepetést is tartogat a lakók számára! Ez a megoldás nem más, mint a hőszigetelés. A hőszigetelés következtében a hőhidak megszűnnek, és két dolgot azonnal észlelni fog meglepetten: nincs penész sehol a fűtési költség jelentősen kevesebb Nyáron, a nagy melegben jön a harmadik meglepetés: könnyebben elviselhető a belső hőmérséklet, éjszaka nem dől a meleg a falakból, egészen más a lakók hőérzete, sőt, klíma nélkül is elviselhető a nyár. 2 kulcsa van a tökéletes hőszigetelésnek: Szigeteljen hőszigetelő rendszerekkel, mint például a MAPEI által felépített MAPETHERM Ps (polisztirol) és MAPETHERM RW, melyek minőségét cégünk garantálja. Bízzon meg gyakorlott, képzett hőszigetelő szakembert, mert nem elég csak minőségi anyagokból dolgozni. A minőségi hőszigetelés kulcsa nem csak a rendszerben való gondolkodás, hanem a képzett kivitelező is. Miért érdemes rendszerből elkészíteni a hőszigetelést? Ennek 3, zsebbe vágó oka is van: Összeválogatott rendszereknél nem tudni, hogy az egyes összetevők hogyan dolgoznak együtt! Összeválogatott rendszerek esetén senki sem vállalja a problémákért a felelősséget! Hibák esetén a javítások sokszor nagy összeget képviselnek, amivel már nem is annyira olcsó a legolcsóbb rendszer! Ha szeretné megtudni, hogy az Ön hőszigeteléséhez milyen termékek ajánlhatók, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel erre specializálódott honlapunkat:...

Tovább ...

Hogyan lesz újra szép, egységes és divatos színű a fal?

Sze 25, 2018 blogbejegyzés |

Hogyan lesz újra szép, egységes és divatos színű a fal?

Sokan fordulnak hozzánk azzal a problémával, hogy szeretnék a családi ház falát újraszínezni, de az északi fal algásodik, mohásodik, eső után csak lassan szárad ki. A jó hír, hogy ettől még lehet szép és divatos a homlokzat! Egy hasznos tanácsot kell csak betartani, és sokáig szép lesz a ház fala kívül is, de a belső, penészesedő fal esetében is beválik ez a tanács.

Tovább ...

Videó: Itt a megoldás a magas téli fűtésszámlákra

aug 28, 2018 Egyéb |

Videó: Itt a megoldás a magas téli fűtésszámlákra

3 gondja is volt a videóban látható ház lakóinak:
– nyáron nem volt hűvös a lakás
– télen alig győztek fűteni, mégsem volt elég meleg
– a falak vizesedtek, emiatt pedig megjelent a penész is
Ezért kerestek fel egy szakembert, akinek volt egy javaslata. A megoldás után másfél évvel már biztos tapasztalatokat oszthatnak meg Önnel is a mindennapokban érezhető óriási minőségi változásról.

Tovább ...

Exkluzív tanácsadás: kisebb lesz a gázszámla a régi hőszigetelés felújításával

aug 14, 2018 Egyéb |

Exkluzív tanácsadás: kisebb lesz a gázszámla a régi hőszigetelés felújításával

Ön is azt szeretné látni, hogy egész évben kisebb a ház hűtésére és fűtésére költött kiadása? A legjobb megoldás, ha az otthona hőszigetelő rétegének vastagságát és hatékonyságát növeli. Szakértőnk nyújt segítséget a témában: összegyűjtötte, mik azok a tudnivalók, amiket feltétlenül ismerni kell mindenkinek, még a munkálatok megkezdése előtt.Kép forrása: mapei.hu Erre a problémára nyújt kiváló, ÉMI-engedéllyel rendelkező megoldást a MAPEI EPS Plus (8+15) hőszigetelő rendszere. Mit kell tudni a rendszer alkalmazásáról? Az első lépés, mint minden esetben, az alapfelület vizsgálata Hordképes-e, alkalmas-e arra, hogy egy új rendszert építsünk rá. Sok esetben semmit nem lehet tudni az eredeti rétegrendről, a rendszer gyártójáról, és azt sem, hogy a kivitelezés során betartották-e az alkalmazástechnikai elvárásokat. Erről csak roncsolásos vizsgálattal tudunk információt szerezni, fel kell tehát tárni a rétegrendet a szilárd falazatig. A közelmúltban is még bevett ragasztási mód volt az ún. pogácsás ragasztás. Ez ma már nem elfogadott. Azonban ha ez nem mutat károsodást, nem kell eltávolítani a meglévő rendszert. Kép forrása: homlokzati-hoszigeteles.eu A dűbelezéssel kapcsolatban is változott a világ. Manapság már elvárt a minimum 6 db/m2 rögzítőelem alkalmazása. Azonban ha az derül ki, hogy a dűbelezés nem így történt meg, de a rendszer stabil, lehet folytatni a kivitelezést. Meg kell vizsgálni a meglévő rendszer hálózását és a felületikéreg réteg vastagságát is. A ragasztóba ágyazott hálónak és a vakolat vastagságának min. 3,5 mm-nek kell lennie. A fentieken kívül fontos feladat még az eredeti rendszer tűzvédelmi osztályba sorolásának meghatározása, ami költségekkel jár, így ezt már a munka megkezdése előtt figyelembe kell venni. Elvárás, hogy nem lehet rosszabb az „E” éghetőségi osztálynál. Ha ez nem valósul meg, a régi rendszerre nem építhető fel az új hőszigetelés. Kép forrása: hapac-enr.fr Ezek után jöhet az új rendszer kialakítása úgy, hogy figyelembe kell venni a jelenlegi tűzvédelmi szabályozásokat. Kőzetgyapotból ki kell alakítani a tűzvédelmi sávokat, visszabontva az eredeti hőszigetelést a szilárd homlokzatig. A dűbelezést is el kell végezni, a méretezésnek megfelelő típussal, és darabszámban, ügyelve a dűbelhossz megfelelő meghatározására. Ha szeretné megtudni, hogy a hőszigeteléséhez pontosan milyen minőségi termékeket ajánl még a Mapei, mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül, akkor keresse fel...

Tovább ...

Szenved a melegtől otthon? Ez a hűsítő titok még spórolni is fog Önnek!

Júl 16, 2018 blogbejegyzés |

Önnek mi a módszere, hogy a forróság ne öntse el az otthonát nyáron? Klímát használ, vagy ventillátort? Elsötétített szobákban próbálja kihúzni a nyarat? A kereszthuzatban bízik? Most mutatunk egy garantáltan hűvös módszert, amivel megkíméli a pénztárcáját, és a számlája nem lesz az egekben.

Tovább ...

Alacsonyabb számla nyáron és télen is? Így lehetséges!

jún 21, 2018 blogbejegyzés |

Ha úgy érzi, hogy nyaranta nem bírja lehűteni a lakást, és már előre tart a téli fűtésszámlától, ez az energiatakarékos megoldás biztosan érdekelni fogja!

Tovább ...

Vagyonokat fog spórolni a számláin

feb 23, 2018 Egyéb |

Vagyonokat fog spórolni a számláin

Két kérdést kell feltétlenül tisztázni a hőszigeteléssel kapcsolatban, ugyanis ez a tudás rengeteg pénzt fog Önnek megspórolni. Nagyon fontos, hogy jól és körültekintően döntsünk, mielőtt belevágunk a nagy vállalkozásba, máskülönben csak kidobott pénz lesz a hőszigetelés.
Érdemes korszerűsíteni a ház hőszigetelését akár társasház esetén is.

Tovább ...

Nyáron a klímára költ vagyonokat?

feb 8, 2018 Egyéb |

Nyáron a klímára költ vagyonokat?

Elképesztő összegeket lehet megtakarítani télen és nyáron is, ha ezt a megoldást követi! Tapasztalatok azt mutatják, hogy a gázszámla sosem látott mértékben lecsökken, nyáron pedig alig kell a klímát üzemeltetni, szinte nincs is rá szükség.

Tovább ...

Felejtse el a ronda, penészes, algás falat

jan 23, 2018 Egyéb |

Felejtse el a ronda, penészes, algás falat

A csapadék, a pára hozzájárul a penész és az alga megtelepedéséhez, mivel a falfelületeket nedvesen tartja, ami ideális körülményeket biztosít a penész, az alga és a moha növekedéséhez.

Tovább ...

Így lesz az otthona kívülről is biztonságos

dec 5, 2017 Egyéb |

Így lesz az otthona kívülről is biztonságos

Ha nem szeretné, hogy az otthona fala rövid időn belül úgy nézzen ki, mint a képeken, vagyis, hogy a homlokzat szép maradjon és ne púposodjon fel a vakolat, ne penészesedjen a fal, ne repedjen meg a homlokzat, ne legyenek sókivirágzások, akkor csak egyetlen dologgal kell felvennie a harcot. Most eláruljuk, mi az és hogyan lehet legyőzni.

Tovább ...