Ha ilyen vastag a hőszigetelés a házán, akkor Önnek szinte nem kell fűtenie

A méret persze messze nem elég, számít a minőség is. Azonban egy jó minőségű szigetelőnél sem mindegy, milyen vastagságban kerül fel a falra. Íme, a sokak által kért számok…

Mikor a piacon lévő számtalan hőszigetelés közül kell választanunk, egy dolgot mindenképp vegyünk elő a fiókból: egy számológépet. Ha ezt megtesszük, és kellően figyelmesek vagyunk, akkor nagy baj már nem érhet minket. 

Egy számológép ugyanis pillanatok alatt megmutatja nekünk, érdemes-e a szigetelés vastagságán és minőségén spórolnunk.

Mennyi az annyi?

A példa kedvéért vegyünk két különböző minőségű szigetelést. A gyengébb minőségű szigeteléshez természetesen olcsóbban hozzájutunk. Mondjuk 7 forintért. Eközben a jó minőségű szigetelő ára 10 forint.

Úgy tűnik, megtakarítottunk 3 forintot, hiszen végül is szigetelést vettünk.

Igen ám, de míg egy jó minőségű szigetelésnél télen nem igazán kell feltekernie a fűtésállító gombot, addig a gyengébb minőségűnél igen. Ha nem is 4-esig tekerjük, mint korábban, de azért a kellemes hőmérsékletért egy 2-esre, 3-asra rá kell állnunk.

Jól látható, hogy máris oda az az előny, amit az áron nyertünk kiadott. És ez az az előny, amit az olcsóbb szigetelés már sosem hoz vissza, hiszen minden évben újra és újra fel kell tekernünk a fűtés gombját 2-esre, 3-asra. 

Néha a vastag a rosszabb

Előfordul, hogy egy gyártó azzal hirdeti magát, hogy extrém vastag szigetelő lapjai vannak. Azonban, ha a vastagságon nem is, de előfordulhat, hogy a minőségen azért spórolt. Olyan ez, mint mikor télen egy 30 centi vastag selyemkabátba bújunk. Ekkor biztosak lehetünk abban, hogy jobban fogunk fázni, mint egy 20 centi vastag bundában.  De térjünk vissza a fő kérdésünkre:

Milyen vastag legyen a hőszigetelés?

Egy 25-30 cm vastag hőszigeteléssel már igazán szép eredményeket el lehet érni. Csakhogy az ilyen vastag lapoknak már érzékelhető súlya van, és jelentős terhet rónak a házra. Ezért kell mindig rendszerben gondolkodni, valamint az adott hőszigetelő rendszert jól ismerő kivitelezőben. 

Egy 30 centi vastag hőszigetelőt nem lehet akármivel a falra rögzíteni. Nem lehet szaktudás nélkül felhelyezni. A Mapei is épp ezért tanácsolja mindenkinek, hogy ne hőszigetelőt vásároljanak, hanem hőszigetelő rendszert.

Ha Ön hosszú távon gondolkodik, ha nem akarja, hogy a hőszigeteléssel bármilyen probléma legyen, akkor kérjen tőlünk árajánlatot Mapei hőszigetelő rendszerre itt >>

Kérdezek a szaktanácsadótól