Ha nem akar hőséget a lakásban nyáron: a tökéletes hőszigetelés lépései

A tökéletes hőszigetelés a titka annak, hogy nyáron ne legyen hőség a lakásban, és télen ne fizessünk vagyonokat a fűtésért. Viszont a hőszigetelés folyamatát is el lehet rontani számos ponton. Most megmutatjuk, milyen hibákat lehet elkövetni, és hogyan lesz sikeres a végeredmény.

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben a hőszigetelés lépéseit mutatjuk be részletesebben.

Ebben a cikkben szó lesz a dűbelezés tudnivalóiról, a kávakészítésről, a kiegészítő elemek és a háló elhelyezéséről és a tapaszolásról.

  • Lapok elhelyezése

A legfontosabb tudnivaló, hogy a lapokat zártan, szintenként eltolva kell beépíteni, és a sarkokon csak egész vagy fél tábla építhető be. Hogy ne alakulhasson ki hőhíd, a táblák közötti hézag nem lehet több 2 mm-nél.

  • Rögzítés dűbelezéssel

A dűbelezés a lapok felragasztása után 24 órával kezdődhet. A legfontosabb, amit ennél a lépésnél figyelni kell, hogy a dűbeltányérok a lapokkal egy síkban legyenek. Az sem jó, ha beljebb vannak, és az sem, ha kiállnak, mindkét esetben a hőszigetelés végeredményét kockáztatjuk.

  • További előkészítő lépések

A nyílászárók körüli kávák kiképzése következik a hőszigetelés kialakításában. A káva hőszigetelő lapok általában 2-4 cm vastagok, és csak ragasztással kell őket rögzíteni. A hálózás előtt pedig a kiegészítő profilokat kell beépíteni. Ezeket nem kell dűbelezni, de ragasztóval rögzíteni kell őket. Szintén ebben a szakaszban kell megerősíteni a sarkokat üvegszövethálóval.

  • Tapaszolás, háló beépítése

Ez a szakasz az, amikor a ragasztótapasz és az üvegszövetháló a hőszigetelő táblák felületére kerül. Az előglettelés után kerül fel az üvegszövetháló a felkent rétegbe.

Nézze meg videónkat a részletekért:

 

A sorozatot folytatjuk a harmadik, befejező résszel. Addig is, további hőszigetelési kérdésekben örömmel állunk rendelkezésére szaktanácsadói oldalunkon: https://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/hoszigeteles

 

Kérdezek a szaktanácsadótól