Mapetherm Ragasztótapasz: tippek a sztártermék szuperhatékony használatához

Egy házat felépíteni nem egyszerű feladat. Rengeteg komponensnek kell a megfelelő időben és a megfelelő helyen lennie ahhoz, hogy a végeredmény szemetgyönyörködtető legyen. Elképesztően hatalmas munka zajlik a háttérben nap, mint nap, amíg végül a szakemberek kézzelfoghatóvá nem teszik az álmainkban és elképzeléseinkben szereplő épületet. Mindezzel még nincs vége, a szigetelési munkálatok sokszor csak később fejeződnek be. Most ezen munkaszakasz sztárfellépőjéről, a Mapetherm Ragasztótapaszról ejtünk néhány szót. Kiderül, miért is olyan nagy segítség ez a termék a mindennapi használatban, és adunk néhány tippet ahhoz is, hogyan lehet maximálisan jól használni ezt a csodás terméket.

 

Amikor például dísztapétát szeretnénk felragasztani a nappalink falára, biztosak vagyunk benne, hogy ragasztás után nem fog leesni, felkunkorodni, gyűrődni a tapéta. De mi a helyzet a jóval nagyobb és nehezebb, nem papírból készült anyagok ragasztásával? 

A Mapetherm segítségével minden a helyén marad

Ez a kiváló termék tulajdonképpen egy egykomponensű, cementkötésű habarcs, amely hőszigetelő táblák és hőszigetelő védőrendszerek ragasztására és simítására alkalmas. Fantasztikus tulajdonsága, hogy szinte bármilyen anyagból készült (parafa, ásványgyapot, extrudált vagy habosított polisztriol) hőszigetelési táblát képes felragasztani a ház közvetlen falazatára, vakolatára vagy akár betonfalára, mennyezetére is. A Mapetherm Ragasztótapasz tehát tulajdonképpen a mesteremberek “pillanatragasztója”, amellyel csodás és letisztult eredményt lehet elérni a munka végeztével. 

A Mapetherm Ragasztótapasz összetevői

A fenti leírás fényében felmerülhet a kérdés, hogy mégis miből készül egy ilyen “csodaragasztó” anyag? Nos ez a csodaszer a MAPEI kutató laboratóriumában kifejlesztett összetételű cementből, finom szemcseméretű osztályozott homokból, műgyantából és speciális adalékszerekből álló szürke por. Ragasztó hatása vízzel elkeverve érvényesül. Legfőbb jellemzői által kiemelkedik versenytársai közül. Lássuk melyek ezek:

  • Alacsony viszkozitású, ezáltal rendkívül könnyen bedolgozathó anyaggá válik
  • Nagymértékben állékony (tixotróp). Tehát függőleges felületen is alkalmazható, megereszkedés vagy akár a nagyméretű szigetelőtáblák megcsúszása nélkül.
  • Minden aljzatra kitűnően tapad.
  • Észrevehető zsugorodás nélkül szilárdul meg.

Mindezen szuper tulajdonságok által, a Mapetherm Ragasztótapasz valóban a piacon az egyik legmegbízhatóbb és minőségibb termékünk. Nem hiába becézik “sztárterméknek”. 

Először is nagyon fontos, hogy a Mapetherm Ragasztótapasz használatát mindenképp szakemberre bízza. Ne kísérletezzen otthon egyéni megoldásokkal, mert könnyen a saját maga csapdájába eshet. A most következő használati tanácsok kifejezetten a mesteremberek munkájában nyújthatnak segítséget. Kérjük ezt mindenképp vegye figyelembe!

Lássuk hogyan lehet ezt a csúcsszuper ragasztóanyagot a legmegfelelőbben használni:

  • Teljesen tükörsima felületen nem alkalmazza önmagában a terméket. Ha mégis a felület simasága gondot okozna a ragasztáskor, akkor a megfelelő tapadás érdekében a felületet kaparja le, hogy a víztaszító anyagokat eltávolítsa.
  • Ne ragasszon szigetelőtáblákat sérült aljzatokra vagy vakolatokra. Ilyen esetekben mindig tiplikkel és műanyag tányérokkal kiegészítő mechanikus rögzítést is alkalmazzon.
  • Használati ragasztótapaszként: A Mapetherm Ragasztótapasz-t a táblák teljes hátoldalára fogazott simítóval dolgozza fel, vagy pontonként vakolókanállal. A nagyméretű táblákat teljes felületükön fel kell ragasztani. A kisméretű táblákat elég pontonként vagy a szélük mentén felragasztani. Felragasztáskor kövesse a szigetelőtáblák gyártójának utasításait. Felhelyezés után jól nyomja a helyükre a táblákat, hogy ezzel biztosítsa a hátoldal megfelelő fedését. Ellenőrizze egy léccel a felület síkságát.
  • Használat Falra ragasztott hőszigetelő panelek simítóanyagaként: A táblák felragasztása után legalább 24 óra múlva a táblák felületére dolgozzon fel egy egyenletes réteg Mapetherm Ragasztótapasz-t, és terítse bele a Mapetherm Net üvegszövet hálót. A lúgálló Mapetherm Net-et a sima simító élével préselje a friss Mapetherm Ragasztótapasz-ba. A háló toldásánál legalább 10 cm szélességben fektesse egymásra a két szövetet. Ilyen módon tömör és sima felületet kap, amely kikeményedése és megérlelődése után alkalmas a végső felületképzés fogadására.

A Mapheterm Ragasztótapaasz széleskörű használatának köszönhetően, a szuperhatékony használati módszerek tárháza a fenti leírással még nem merült ki. A termék megvásárlásakor kézhez kap egy használati utasítást, amelyben minden további fontos és hasznos információt megtalál. Ha részletesebben érdekli a Mapetherm termék használatának pontos és részletes leírása, akkor tekintse meg részletes terméktájékoztatónkat. Link: 

Ezen a felületen pedig minden további dokumentációt megtalál a termék tulajdonságaival kapcsolatosan.

Ha mindezek után még további ismeretséget szeretne szerezni a termékkel kapcsolatosan, ebben a videóban pontról pontra végigkövetheti, a Mapetherm ragasztótapasz készülésének fázisait is.

Kérdezek a szaktanácsadótól