Mapetherm hőszigetelő rendszer: hasznos válaszok a gyakori kérdésekre

A Mapetherm hőszigetelő rendszer köztudottan teljes és profi megoldást kínál a hőszigetelésre – ezért is érdemes alaposabban megismerni. Az érdeklődők leggyakoribb kérdéseiből az alábbiakban válogattunk össze egy kis ízelítőt, nem a teljesség igényével, hanem azért, hogy meghozzuk a kedvét a személyes érdeklődéshez.

Amit a Mapetherm hőszigetelő rendszer kapcsán tudni érdemes

A Mapetherm hőszigetelő rendszer akár a régi, kőporos vakolatú házak esetében is alkalmazható, azzal a feltétellel, hogy az alkalmazási felület stabil legyen. Ha nem repedezett, se nem mállik a felület, akkor némi előkészítés után már ragaszthatók, illetve dübelezhetők is rá a szigetelőlapok. 

Úgyszintén megoldható akár a vályogházak homlokzati hőszigetelése is, de csakis akkor, ha az aljzatbeton és a falak nem nedvesednek, vagyis ha már megoldották a talajnedvesség-szigetelést. Ehhez a feladathoz segítséget nyújthat a PoroMap szárítóvakolat-termékcsalád, mely kiszellőzteti az idők során felszívott nedvességet.

Egy másik, elég gyakran felmerülő kérdés arra vonatkozik, hogy miként lehetne olyankor eljárni, amikor a házra homlokzati hőszigetelés kerül, de bizonyos területen hidegburkolatot ragasztanak majd az épületre. Erre a Mapetherm Tile System jelenti a megoldást, a vékony porcelánlapokkal burkolt Mapei hőszigetelő rendszer.

Sokan érdeklődnek az iránt, a közkedvelt Mapetherm Ragasztótapasz adott esetben „mit bír meg”, illetve hogyan alkalmazható. A válasz egyszerű: a termék bármely típusú hőszigetelő lap ragasztásához alkalmas, beleértve például a grafitos hőszigetelő lapokat is. Arra azonban figyelni kell, hogy túl nagy hidegben (0 fok alatt) ne dolgozzunk vele, mert a hőszigetelőlap-ragasztók minimális bedolgozási hőmérséklete +5 fok, ami alatt akár fagyveszélyes is lehet nekilátni ennek a munkának.

Végül pedig, bár tudjuk, hogy sokan nem szívesen hallják ezt a választ, de le kell szögezni, hogy az utólagos, belső hőszigetelés nem javasolt még az olyan esetekben sem, amikor a lakók nem terveznek komplett külső homlokzati hőszigetelést – többek közt a beltérben óhatatlanul lecsapódó pára miatt ezt a kérdést másként kell megoldani.

Rövid tájékoztatónkban persze nem kaphat helyet minden, ami a hőszigetelés szempontjából fontos lehet, vagy kérdésként felmerülhet az Ön számára. 

Kérdezek a szaktanácsadótól