HŐSZIGETELÉS MINDENKINEK

6 ötlet, és az Öné lesz a legszebb ház az utcában

Lehet bármilyen csodálatosan berendezett az otthona, ha a ház homlokzata, fala nem szép, például pereg a vakolat, bizony sokan megszólják. Önnek is büszkeségére válik, ha a szép háza csodájára járnak még évek múltán is, és kérdezik a titkát.

Ahhoz, hogy tökéletes legyen a ház fala még hosszú idő elteltével is, érdemes tudni, hogy mi a 6 leggyakoribb hiba oka, mi áll a háttérben, ha pereg a vakolat, foltos, repedezik vagy megfakul.

pereg a vakolatKép forrása: Mapei

Íme, a 6 leggyakoribb probléma, ami egy vakolattal megtörténhet, amitől csúnya lesz: 

  1. Porló, széteső vakolat, pereg a vakolat: az esővízben található gázok és egyéb vegyületek reakcióba lépnek a vakolat kötőanyagával és szétroncsolják azt.
  2. Sókivirágzásos lesz a fal: a falazatba behatoló víz a benne lévő sókat kioldja és az elpárolgó víz után visszamaradó sókristályok csúnya foltokat képeznek a felületen.
  3. Penész és az alga megtelepedése: a tartósan nedves felület ideális környezetet biztosít a mikroorganizmusoknak.
  4. Felületi hólyagosodások és leválások láthatók: ha a nedvesség vízpárává alakul és nem tud a vakolaton keresztül eltávozni, ilyen károsodások keletkeznek.
  5. Fakul a fal színe: a Nap által folyamatosan kibocsátott UV-sugárzás károsítja a homlokzati felületet.
  6. Magasabb a fűtésszámla: bár ez kívülről nem látszik, de a lakók életét bizony megkeseríti. A nedves falazati rendszer hőszigetelő képessége akár 25-30%-kal is romolhat.

Látható, hogy a legtöbb roncsolódás, hiba a csapadék, az időjárás miatt keletkezik a vakolatban. Arra nem tudunk hatással lenni, hogy hányszor és mennyit esik az eső, de azt okosan meg lehet választani, hogy milyen vakolat kerüljön a falra.

pereg a vakolatKép forrása: Mapei

A fentiekből már Ön is biztosan rájött, hogy a legfontosabb tulajdonság, amit egy vakolat esetében keresnie kell, ha szép házat szeretne. VÍZLEPERGETÉS és PÁRAÁTERESZTÉS.

Ha ezt a 2 dolgot tudja a vakolat, akkor az 1-4. hibapontokat máris elfelejtheti. Nem lesz sókivirágzás, nem pereg a vakolat, nem lesz penész és alga a falakon. Ilyen anyag például a Silancolor AC Tonachino, ami ráadásul az UV-sugárzással szemben is védi a falat, vagyis az 5. pontot is ki lehet húzni a listánkról.

További jó hír, hogy Silancolor AC Tonachino rendkívül sokféle színben elérhető, de ezt már Önre bízzuk.

Ráadásul a 6. hiba is elhárul, ha a fentieknek megfelel a vakolat, és a fűtésszámla csökkenését fogja tapasztalni. Így lesz álomszép, sokáig tökéletes a háza kívülről, és bátran benevezhet vele az utcai szépségversenybe!

Tetszik? Oszd meg!