HŐSZIGETELÉS MINDENKINEK

Északra néző homlokzat? Akkor is lehet szép a fal!

Az északi tájolású homlokzat színezése még a legjobb szakembereket is nehézség elé állítja. A penésszel, mohával és gombásodással szemben különösen ellenállónak kell lennie a homlokzatnak ilyen esetben, hiszen egy északi tájolású ház fokozott mértékben van kitéve a párás klímának, ami a mikroorganizmusok növekedésének kedvez.

De ilyen épület egy vízparti ház is, vagy egy hegyvidéken álló építmény.

homlokzat

Egyetlen szó a megoldás a kulcs a homlokzat esetében: vékonyvakolat!

Az Elastocolor Tonachino Plus vékonyvakolat a szilikongyanta tartalma miatt nagy vízlepergető és jó páraáteresztő képességgel rendelkezik, vagyis biztonságos védelmet nyújt a falat veszélyeztető nedvesség ellen. Filmréteget képez a felületen, és ez kiválóan ellenáll a szennyeződésnek, óvja a falakat a penész, a moha és a gombásodás okozta elszíneződések ellen.

Fontos követelmény még a stabilitás és a rugalmasság, és a vékonyvakolat mindkettőnek megfelel. A termékben lévő szálak összefonódó erősítést hoznak létre a homlokzati bevonatban, s így az alakváltozásra lesz képes. A kombinált hatásnak köszönhetően a vakolat elfedi az aljzat egyenetlenségeit, és hosszantartó védőréteget alkot, amely stabil marad az évek során. Ezért hajszálrepedéses, akár már régi, festett homlokzatok színezésére is kiválóan alkalmas!

Tetszik? Oszd meg!