HŐSZIGETELÉS MINDENKINEK

Hogyan lesz újra szép, egységes és divatos színű a fal?

Sokan fordulnak hozzánk azzal a problémával, hogy szeretnék a családi ház falát újraszínezni, de az északi fal algásodik, mohásodik, eső után csak lassan szárad ki. A jó hír, hogy ettől még lehet szép és divatos a homlokzat! Egy hasznos tanácsot kell csak betartani, és sokáig szép lesz a ház fala kívül is, de a belső, penészesedő fal esetében is beválik ez a tanács.

Kép forrása: bromilowarchitects.co.uk

Ez a hasznos tanács pedig nem más, mint hogy használjuk ki a SILANCOLOR PLUS rendszerében rejlő erőt. A szilikonfestékekről – mint a SILANCOLOR PITTURA és a SILANCOLOR PITTURA PLUS – általánosan elmondható, hogy kiváló páraáteresztő és vízlepergető tulajdonságuknak köszönhetően a legkedvezőbb megoldást nyújtják csapóesővel terhelt falakon, mivel a fal így kevésbé ázik el, és a falba jutó minimális nedvesség könnyebben szárad ki.

A Silancolor Plus rendszert kifejezetten mohás, algás, penészes falfelületek felújítására fejlesztették ki. A falfelületet először a SILANCOLOR CLEANER PLUS vizes oldatával kell lemosni. Ez a szer nem csak lemossa a falon lévő szerves szennyeződéseket, de a későbbiekben is gátolja az algák, mohák megtelepedését. Ezt a kezelést csak a károsodott felületen szükséges elvégezni.

Kép forrása: archiproducts.com

Miután a fal megszáradt, várhatóan 8-12 óra múlva lehet elkezdeni a teljes homlokzat alapozását SILANCOLOR PRIMER PLUS szilán és sziloxán bázisú, penészesedés, algásodás és mohásodásgátló alapozóval.

Az alapozó megköti az esetlegesen a falfelületen maradt minimális port, illetve biztosítja, hogy a falfelület szívóképessége egyenletes legyen, hiszen így kaphatunk szép, egységes színű felületet festés után.

Az alapozás befejezése után kb. 48 órával következhet a fal festése két rétegben SILANCOLOR PITTURA PLUS nagy páraáteresztő képességű, vízlepergető tulajdonságú szilikongyanta bázisú, kül- és beltéri festékkel.

A SILANCOLOR PLUS rendszer a Bioblock® és a DropEffect® technológia segítségével hosszútávon megoldást jelent a homlokzati algásodás, mohásodás problémájára. A termékek szinte korlátlan színválasztékban állnak rendelkezésre, mivel kérésre egyedi színeket is ki lehet keverni a Mapei Colormap színkeverőrendszer segítségével.

Tetszik? Oszd meg!