HŐSZIGETELÉS MINDENKINEK

Nyáron a klímára költ vagyonokat?

Elképesztő összegeket lehet megtakarítani télen és nyáron is, ha ezt a megoldást követi! Tapasztalatok azt mutatják, hogy a gázszámla sosem látott mértékben lecsökken, nyáron pedig alig kell a klímát üzemeltetni, szinte nincs is rá szükség, mindegy a hőszigetelés miatt

hőszigetelés
Kép forrása: blog.bible

A megoldás kulcsa pedig a hőszigetelés.

Kalkuláljunk egy kicsit! A hőszigetelés tényleg nagyobb kiadást jelent, de sok-sok évre szól, és a felhelyezése után azonnal hatással lesz a számlák összegére. Érdemes a nyári számlákat is belevenni a számolásba, amikor a klíma folyamatos üzemelése az áramra költött összeget növeli meg. Egy jó minőségű hőszigeteléssel ez is drasztikusan lecsökken.

Ráadásul az otthona értéke is nagyobb lesz az ingatlanpiacon, a hőszigetelés tehát olyan beruházás, aminek azonnali pénztárcakímélő hatása is van, de hosszabb távon is élvezheti az előnyeit.

hőszigetelés
Kép forrása: houzz.co.uk

A hőszigetelés nagy döntés, és sokan bizonytalanok emiatt. Muszáj jól kiválasztani a hőszigetelő rendszert, mert ez nem olyan vállalkozás, mint mondjuk egy festés, amit akár évente is megcsinálhatunk. A döntés előtt feltétlenül tájékozódjon. Ehhez adunk most egy kis segítséget.

A Mapei teljes hőszigetelési és vakolati rendszere megkapta a Kiváló Építési Termék® védjegyet, színtartó és páraáteresztő, tehát nem kell tartania se a fakulástól, se a penészesedéstől.

hőszigetelésKép forrása: hgtv.com

Hogyan zajlik a hőszigetelés?

  • Legelőször az indítóprofil kerül elhelyezésre, aztán a Mapetherm AR1 cementkötésű habarcsot felviszik a hőszigetelő táblákra. Ez az anyag rendkívül könnyen kenhető, vagyis ez a munkafázis gyorsan kivitelezhető. A táblák elhelyezése után tárcsás dűbelekkel rögzítik azokat.
  • Ezt követi az élvédők elhelyezése a sarkokra. Egy újabb réteg Mapeterm AR1 után következhet az üvegszövetháló felhelyezése, amire újabb réteg Mapetherm AR1 kerül.
  • A Silexcolor Primer szilikát bázisú alapozó alkalmazása javasolt ezután, amely nagy mértékben páraáteresztő és sima felületet biztosít.
  • Jöhet is a Silexcolor Tonachino, egy védő és dekoratív bevonat. Teljes kiszáradása után a Silexcolor Tonachino az aljzattal egybeköt, és azzal eggyé válik, anélkül hogy annak páraáteresztő képességét módosítaná, és hatékonyan képes elfedni az aljzat egyenetlenségeit, és előnyös megjelenést biztosít.
  • Jó tudni, hogy a bevonat a ColorMap® automata színkeverő rendszernek köszönhetően széles színválasztékban előállítható, így Ön is biztosan megtalálja álmai otthonába a legideálisabb színt!

Nézze meg rövid „Így készül” videónkat a hőszigetelés konkrét lépéseiről:

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Tetszik? Oszd meg!