HŐSZIGETELÉS MINDENKINEK

Szenved a melegtől otthon? Ez a hűsítő titok még spórolni is fog Önnek!

Önnek mi a módszere, hogy a forróság ne öntse el az otthonát nyáron? Klímát használ, vagy ventillátort? Elsötétített szobákban próbálja kihúzni a nyarat? A kereszthuzatban bízik? Most mutatunk egy garantáltan hűvös módszert, amivel megkíméli a pénztárcáját, és a számlája nem lesz az egekben.

Kép forrása: fotolia.com

Nem lesz fullasztó hőség az otthonában nyáron, és a légkondicionálásra fordított összeg is csökken, ha a hőszigetelés rendben van az épületen. Az alábbiakban megmutatjuk, miért éri meg hosszú távon a hőszigetelés, és miért érdemes belevágni, tájékozódni ezen a területen.

A szakértők már régóta tudják, hogy a hőszigetelés hosszútávon megtérülő befektetés, hiszen ha az éves hűtési és fűtési számlákat összehasonlítjuk előtte és utána, döbbenetes csökkenést láthatunk.

Kép forrása: fotolia.com

Ráadásul azonnal magasabb lesz az értéke az épületnek: ha a hőszigetelést követően szeretné eladni az ingatlant, garantáltan magasabb árat kérhet érte, mint a környék nem hőszigetelt házaiért az ott lakók.

Azon kívül, hogy a hőszigetelés hosszú távon pénztárcabarát megoldás, még számos érv szól mellette, de íme, a 3 legfontosabb:

  1. az otthona homlokzata megújul, megszépül
  2. megszűnneka penészesedést okozó problémák
  3. a belső falak jobban tartják a kívánt hőmérsékletet, nyáron a hűvöset, télen a meleget tartják bent, jobb lesz a lakók közérzete

Kép forrása: mapei.com

Ha úgy érzi, Önnek is ez a megoldás kell, röviden fussa át a legfontosabb tudnivalókat:

  • kétfélerendszer van: az EPS, vagyis a hagyományos, fehér polisztirolos, illetve az ásványgyapotos rendszer, ezt MW jelzéssel szokták ellátni (mineral wool)
  • az EPS kedvezőbbárú, könnyű kivitelezni a hőszigetelést, a mesterembereknek nagy gyakorlatuk van ezzel a rendszerrel
  • az ásványgyapotos rendszer előnye a jobbpáraáteresztő képessége, és ez a megoldás javíthat az épület hangszigetelő képességén is
  • az ásványgyapotos hőszigetelés nem éghető anyagból készül, szemben az EPS-sel, ez több szintes épületeknél lehet fontos szempont

Fontos még tudni, hogy a homlokzati és a lábazati hőszigetelés két különálló dolog, a lábazati rendszerek nyújtanak megoldást ez utóbbira. Ide mindenképpen vízlepergető, ellenálló vakolat javasolt.

Ha szeretné megtudni, hogy a hőszigeteléshez milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül, akkor keresse honlapunkat:

http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Tetszik? Oszd meg!