HŐSZIGETELÉS MINDENKINEK

6 lépés, ami segít csökkenteni a költségeket

Mivel a hőszigetelés nem tartozik a legolcsóbb építkezési, felújítási munkálatok közé, ráadásul sok mindenre kell figyelni, így két ugyanolyan ház hőszigetelésének költségei között több 10.000 forintos különbségek is lehetnek.

Persze még egy drágán hőszigetelt ház is megéri a befektetést, hiszen az a pénz, amit majd télen, a fűtésdíjon megtakarít a hőszigetelő rendszer, nem kevés. Azonban, amit ki lehet hozni kevesebből, azt miért ne hoznánk ki?

Aki felkészülten vág bele a hőszigetelésbe, az kevesebb pénzből, kevesebb időből és kevesebb bosszankodásból jön ki belőle.

A ház hőszigetelésére való felkészülés első lépése az utánajárás. Hogy pontosan miknek is kell utánajárnunk, azt összefoglaltuk pár sorban:

1) Mennyi idő alatt hozza be az árát a hőszigetelés?

A hőszigetelés nagy kérdése. A fő cél, amelyről sokan csak úgy tessék-lássék módon tájékozódnak. Pedig, ha tudjuk, mennyibe kerül majd a teljes hőszigetelés (anyagok, kivitelezés, stb.), és tudjuk, hogy hány százalékkal csökkenti várhatóan a fűtésdíjat, akkor könnyen megkaphatjuk a befektetésünk megtérülési árát. Tehát hőszigetelés első lépése: ceruza, papír, számológép.

2) Tényleg annyival csökkenti a fűtés díjat a hőszigetelés, amennyire ígérik?

Ez mindig a hőszigetelőtől, illetve a kivitelezéstől és a használt segédanyagoktól függ. Mi csak a Mapetherm hőszigetelő rendszerről tudunk beszélni, amelynek nagy előnye a rendszerben gondolkodás. Ez azt jelenti, hogy mind a hőszigetelő elemek, mind a ragasztók, egyszóval minden egyben kapható. Az egyes elemek passzolnak egymáshoz, a ragasztó a hőszigetelő lapokat garantáltan megtartják. A kérdésre a válaszunk tehát, hogy a Mapetherm hőszigetelő rendszerrel akár 70%-os energiadíj csökkenés is elérhető. Lásd ezt a cikkünket a hőszigetelésről: http://hoszigetelesmindenkinek.hu/igy-lesz-a-10-000-ft-os-futesszamlabol-3-000-ft-os/

3) Milyen lesz a ház színe hőszigetelés után?

A Mapetherm hőszigetelő rendszerében többféle színből választhat. Ráadásul ezek az elemek színtartóak.

4) Nem veszti el a színét 1-2 nyár alatt?

Ezt is hőszigetelője válogatja. Vannak gyengébb minőségű elemek, amelyek egy nyár után is megfakulnak, és vannak hőszigetelők, amelyek 10 évnyi 12 hónapos napsütés után is úgy festenek, mintha most vásároltuk volna őket.

5) Mennyi ideig tart a hőszigetelés munkálata?

Erre a kérdésre sem lehet pontos választ adni. A legjobb, amit tehetünk, ha több kivitelező ajánlatát is bekérjük. Azonban ne kizárólag a hőszigetelő rendszer árat és a kivitelezés időtartamát nézzük. Nézzünk utána a referenciáknak, akár kérdezzünk meg olyanokat, akik korábban végeztettek hasonló munkát a kivitelezővel.

5 kérdés, amelyre, ha pontosan tudja a választ, akkor úgy vághat bele a hőszigetelési munkálatokba, hogy időt, pénzt és bosszankodást spórol meg magának. Nem rossz üzlet, igaz? Ha pedig kíváncsi a Mapetherm hőszigetelő rendszerére, akkor kattintson ide:

Mapetherm hőszigetelő rendszer

szaktanacs_gomg

Tetszik? Oszd meg!