HŐSZIGETELÉS MINDENKINEK

Vagyonokat fog spórolni a számláin

Két kérdést kell feltétlenül tisztázni a hőszigeteléssel kapcsolatban, ugyanis ez a tudás rengeteg pénzt fog Önnek megspórolni. Nagyon fontos, hogy jól és körültekintően döntsünk, mielőtt belevágunk a nagy vállalkozásba, máskülönben csak kidobott pénz lesz a hőszigetelés.

Érdemes korszerűsíteni a ház hőszigetelését akár társasház esetén is, mert ezzel takarítható meg jelentős összeg hónapról hónapra, és garantáltan kifizetődő a beruházás. Két dolgot viszont mindenképpen szem előtt kell tartania.

hőszigetelésKép forrása: edan.be

  1. Miért fontos a ragasztó minősége a hőszigetelés esetén?

A ragasztás folyamata viszonylag egyszerű, ha azonos dolgokat szeretnénk összeragasztani: fát fával, ásványi anyagot ásványi anyaggal. Egy homlokzati hőszigetelő rendszer esete azonban speciális. Ásványi felületre, például téglára vagy betonra más típusú, más tulajdonságokkal rendelkező anyagot: polisztirolt, szálas hőszigetelő anyagot, kőzetgyapotot kell rögzíteni. Miért fontos a rögzítés a hőszigeteléskor? Az állékonyság miatt, hiszen a hőszigetelő táblának fenn kell maradnia a homlokzaton hosszú éveken keresztül. Könnyű belátni, hogy ehhez egy kiváló minőségű ragasztót kell biztosítani.

A homlokzati hőszigetelő rendszerek ragasztóinak második legfontosabb feladata a kéregerősítés, amit egy üvegszövetháló beágyazásával lehet elérni. Nagyon fontos, hogy a felületen a megfelelő keménységű kéreg kerüljön kialakításra.

Egy gyanúsan olcsó ragasztó alkalmazásával azt a kockázatot vállalja, hogy a hőszigetelő rendszer idő előtt elavul, tönkremegy. Egy jól megválasztott ragasztó éveket tehet hozzá a hőszigetelés élettartamához, ezért ezt is érdemes a kalkulációnál figyelembe venni.

hőszigetelés
Kép forrása: durban.getitonline.co.za

  1. Honnan tudja meg, hogy jó minőségű ragasztóval van-e dolga?

A műgyanta mennyisége fogja Önnek elárulni, hogy milyen a ragasztó minősége. Ha nincs elég műgyanta a ragasztóban, akkor nagy esély van rá, hogy a ragasztó nem fog a kellő mértékben tapadni a felülethez, és az is biztos, hogy nem lesz elég rugalmas. Emiatt a polisztirol tábla előbb-utóbb elválik a felülettől, a hőszigetelés elveszíti a hatékonyságát, ráadásul még a vakolat is megrepedhet, csúnya látvány lesz a fal.  De még ennél is fontosabb, hogy a gázszámláján sem fogja látni, hogy a hőszigetelés működne.

A Mapetherm Ragasztótapasz a magas műgyantatartalomnak köszönhetően sokkal nagyobb rugalmasságot, valamint nedvességgel szembeni ellenállást biztosít. Könnyen kezelhető, jól bedolgozható, magas kezdeti tapadással és kiemelkedő tapadó szilárdsággal rendelkező termék.

Vízzel elkeverve a következő jellemzőkkel bíró habarccsá válik:

  • alacsony viszkozitású, könnyen bedolgozható állagú;
  • nagymértékben állékony (tixotróp): függőleges felületen is alkalmazható akár nagyméretű szigetelőtáblák megcsúszása nélkül;
  • kitűnő tapadás az építőiparban általánosan használatos minden aljzatra;
  • észrevehető zsugorodás nélkül szilárdul meg.

A Mapei választékában többfajta thermoragasztó is megtalálható, ugyanis nem mindegy, hogy milyen feladatra milyen ragasztót alkalmaznak. Egy polisztirol tábla rögzítéséhez másfajta ragasztó kell, mint az ásványi gyapot rögzítésénél.

hőszigetelésKép forrása: bostonreview.net

A Mapei folyamatosan figyeli a termékei minőségét. Mielőtt kereskedelmi forgalomba kerülnének a ragasztók, különböző vizsgálatokat végeznek el rajtuk. Ilyen teszt például a tapadásvizsgálat, ami a ragasztó tapadóerejét méri meg. Fontos, hogy a ragasztó ne váljon el a felülettől, mert így lehet garantálni, hogy az Ön otthonának hőszigetelését is hosszú éveken át a helyén tartja.

Ha szeretné megtudni, hogy a felújításához milyen minőségi termékeket ajánl a Mapei, pontosan mennyi alapanyagra lesz szüksége, és mindez mennyibe kerül Önnek, akkor keresse fel honlapunkat: http://ajanlatado.marelsoreveglegesen.hu/

Tetszik? Oszd meg!